torsdag 17. mai 2012

Røyke kjøtt i grillen.


Hvis du ikke har en grill som er beregnet for røyking som f.eks. en UDS. Kan du likevel varmrøyke mat i en helt vanlig grill.

Det gjøres i 2 steg.

1 - Røyking i 30 - 45 min, avhengig av hvor mye røyksmak du vil ha.

2 - Grilling på vanlig måte med eventuelt BBQ saus.


Fremgangsmåte:

Steg1:
Hvis du har knott fra frukttre eller annet, jeg bruker ofte bjørk som jeg skjærer i småbiter, jeg tar dem rett fra vedstabelen.
Legg trebitene i vann i 30 min for å få dem våte.
Krydre maten med litt salt før røyking, la maten stå i 30 med salt før røyking.

IKKE ha på BBQ saus før du har røkt ferdig.

Du tenner opp vanlig grillkull eller briketter på grillen din, dette kan du også gjøre i gassgrillen din.
Du legger ut aluminiumfolie på en av sidene i en gassgrill og tenner kullet der, se bilde, jeg har gassgrill selv.


Ikke bruk mer enn 20 til 30 biter med kull.
Legg de langt vekk fra der du skal legge maten, så varmen blir indirekte, du skal ikke grille maten nå.
Legg maten på ei hylle hvis du har det i grillen eller sett en kjele eller noe som får maten høyere enn kullet.
Husk at kullet ikke skal være under maten!

Strø det våte treet over kullet og sett på lokket, vent til du ser røyken som kommer og snu kjøttet ca hvert 5 min.
Hvis du ser kjøttet blir grillet eller stekt, så fjerner du kull, da er det for mye varme.

Du vil se kjøttet får en fin gylden farge hvis det er fugl eller svin eller en mørkere farge hvis det er vilt eller storfe.
Ta og lukt på kjøttet underveis, det gir deg en pekepinn på hvor mye røyksmak som sitter i kjøttet.
Fjern kjøttet når du er fornøyd med farve og lukt.

Steg2:
Gjør istand til grilling på vanlig måte, fjern kull hvis du har gassgrill.
Nå kan du bruke krydder og BBQ sauser hvis du ønsker.
Grille som du pleier og nyt smaken av nyrøkt grillet mat.


Velbekomme.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...