Eple knas



Dette er ei eplekake som sitter som et skudd!

Ingredienser:


1 l skrelte eplebiter
2,5 dl sukker
1 ts kanel
1 ts malt muskatnøtt
250 gr mykt smør
2,5 dl hvetemel
2 dl brunt sukker


Legg de skrelte eplebitene i bunnen av en smurt ildfast form eller en 12"  Dutch Oven for utendørs laging.

Strø over kanel, sukker og malt muskatnøtt.
Skjær halvparten av smøret i tynne skiver og legg over som et lokk.

I en bolle blander du mel og brunt sukker, rør inn resten av smøret i biter til det hele får en smuldrete konsistens.

Spre deigen over "smørlokket", sett på lokket.

Stekes med over og undervarme i ca 20 min.

17 kull over 8 kull under 180C  (350F) for Dutch Oven brukere-

Hvis oppskriften lages i ovnen med ildfast form, man trenger ikke ha lokk på forma.


Heftig dessert, den vil bli spist.

Nyt.