Bakte grønnsaker i gryte






Smart måte å lage alle grønnsakene på en gang.

4 personer.

Ingredienser:
1 ss. olivenolje
1 medium gul løk
1 ts. hakket hvitløk
1 middels squash
1 medium gul squash
1 medium potet
1 medium tomat
1 ts. tørket timian
salt & pepper etter ønske.
1 kopp revet italiensk ost eller ost etter ønske. Går fint med Parmesan og Jarlsberg sammen.

Forvarm ovnen til 180C.

Hakk løk og  hvitløk. Surr i stekepanna med olivenolje til det er mykt (ca. fem minutter).

Mens løk og hvitløk er i panna, skjær resten av grønnsakene i tynne skiver.
Spray innsiden av en ildfast form med steikespray. Spre myknet løk og hvitløk i bunnen av fatet. Plasser skivene av grønnsakene i ildfast form eller gryte vertikalt. Stable dem i et vekslende mønster for dekor. Strø godt med salt, pepper og timian.

Dekk formen med folie og stek i 30 minutter. Ta av folien og topp med ost og stek i ytterligere 15-20 minutter eller til osten er gyllenbrun.

Du kan variere med grønnsaker og mengde selv, fin som siderett eller mellommåltid med en frisk dressing.