Mountain Man frokost

Dette er en feltoppskrift på  Mountain Man frokost, sannsynligvis den mest kjente Dutch Oven frokosten i verden. På tur så lages denne oppskriften i en jerngryte og serveres varm, men den kan kjøles ned og skjæres i biter å taes med på tu…

Tørking av mat

Mange ulike matvarer er utarbeidet ved tørking. Gode ​​eksempler er kjøtt som spekeskinke, fenalår, beef jerky, biltong , tørket og saltet reinsdyrkjøtt. Tørket og saltet reinsdyrkjøtt er tradisjonell samisk matkultur. Først blir kjøttet l…

Ananaskake

Opp ned Ananaskake, som kan lages ute ved bålet eller hjemme i komfyren. 10 - 12 porsjoner Ingredienser  1 Stor boks ananasringer 1 Stor boks knust ananas 1 boks kirsebær eller cocktailbær 1 stor pose muffinsmix 2 ts bakepulver 1 ss Kanel…

Viltgryte Cajun style

Denne gryta er basert på hjortevilt, men du kan bruke oksekjøtt. Gryta er ikke kryddersterk, men er rund og mild på smak. 6 - 8  Personer Ingredienser 500 til 700 gram lapskauskjøtt av vilt ½ kopp smakstilsatt mel til panering Smakstilsett…

Blåbærkake

Denne kaka kan lages i steikepanna eller i ildfast form i komfyren, eller i Dutch Oven på bålet. 6-8 Personer Ingredienser: 1 ¼ kopper melk ½ kopp sukker 3 egg 1 kopp hvetemel ¼ ts salt 1 ss vanilje ¼ ts sitronskall eller sitronsaft 1/8 ts…

Skogsbær Gin

(c) Can Stock Photo / LiliGraphie Til de av dere som ønsker en "Dram" i kulda, denne her er meget god og lett å lage. Ingredienser: 1 liter diverse bær, blåbær, tyttebær, bringebær, rips, solbær, markjordbær, bjørnebær 3 ss brunt…

Bålmat

(c) Can Stock Photo / Grigorenko Enkel og meget god turmat for de som ønsker å kose seg ved bålet. 15 - 20 minutter forarbeid hjemme. Her kan du krydre med det du selv liker av smaker. Ingredienser pr person: 1 svinekotelett 1 skive riddero…

Viltgryte

Foto:  (c) Can Stock Photo / StephanieFrey Viltgryte som kan lages av hva det måtte være av viltkjøtt man har tilgang på. 6-8 porsjoner Ingredienser: 5dl rødvin smør til steking 1,5 kg elg (eller annet viltkjøtt) 5-10 stk sjalottløk 4 store…

Røkt elgstek

(c) Can Stock Photo / Kesu Elg/Viltkjøtt blir veldig godt når man varmrøyker det. Av erfaring vet jeg at det blir supergodt hvis det i tillegg blir stekt på lav temperatur i grillen/røykeren. Det er ingen problem å bruke en kulegrill med i…