Viltgryte Cajun style



Denne gryta er basert på hjortevilt, men du kan bruke oksekjøtt.

Gryta er ikke kryddersterk, men er rund og mild på smak.

6 - 8  Personer

Ingredienser
500 til 700 gram lapskauskjøtt av vilt
½ kopp smakstilsatt mel til panering

Smakstilsetting i mel:
  2 ts løkpulver
  1 ts spisskummen
  1 ts cayenne pepper
  1 ts oregano
  1 ts timian

3 ss olivenolje
1 fedd hvitløk, finhakket
2 kopper vann
1 oksebuljongterning
½ kopp tomatjuice
¼ kopp portvin
1 ts sitronsaft
1 ss Worsestersaus
½ ts timian
4 små løk, hakket
4 gulrøtter, hakket
4 poteter, partert
1 kopp selleri, hakket
Salt og pepper etter smak
mel for jevning

Hell lapskauskjøttet og krydret mel i plastpose og rist til alt kjøttet er belagt.

Varm olje i ei stor steikepanne eller Jerngryte (Dutch Oven) på middels høy varme, brun kjøttet på alle sider, og etterfyll mer olje om nødvendig.

Tilsett hvitløk og stek ett minutt. Ha i vann, buljong, tomatjuice, portvin, sitronsaft, Worscestersaus og timian. Dekk til og la det småkoke en time.

Legg i alle grønnsaker og la det småkoke en time eller til kjøttet og grønnsakene er møre.

Tilsett salt og pepper etter smak.

Tilsett mel eller maismel for å tykne sausen.

Serveres med kokt ris eller makaroni og ferskt brød.

Lykke til!


Foto:
(c) Can Stock Photo / chas53