Biff i Guinness




Biff som trekkes i mørkt øl er en nytelse, som burde prøves.
Ypperlig festmat som absolutt vil bli husket. Mørkt øl som brukes på denne måten blir søtlig og fyldig, noe som øker smaksopplevelsen på kjøttet.


Ingredienser 4-6 personer
800 gram biffkjøtt, elgkjøtt kan brukes.
3 store løk i skiver
2 store gulerøtter, skjært i skiver.
(12 - 15 små hele Sjampinjong hvis ønskelig)
2 ss hvetemel
1 boks Guinness øl eller vørterøl
salt
pepper
brunt sukker


Skjær kjøttet i tykke 2-3 cm tykke biff skiver, krydre med salt og pepper, brun dem på begge sider i panne
for å få steikeskorpe, ikke gjennomstek. Legg biffene til side for å la det hvile.

Skjær opp løken i skiver som du har i steikesjyen etter kjøttet, varm løken opp på svak varme til den er bløt og blank.

Hell løken og skivet gulerøtter i ei gryte og ha i 2 ss hvetemel eller maisenna, som du fordeler. Hell i ølet og rør noen ganger rundt i blandingen. Hvis du synes at det er litt lite veske så ta i litt mer øl, ikke vann.

Legg i biffene og sett under lokk til småkoking/trekking i 50 minutter.

Smak til sausen med salt og pepper etter 10 - 15 minutter, hvis du ikke har brukt Guinness, så tilsett brunt sukker for mer sødme.

Det kan være du må tilsette sukker, selv om du bruker Guinness, hvis det mangler noe på smak etter salt og pepper, så er det sukker som må i.

Hvis man ønsker Sjampinjong i sausen så stekes de i smør først og helles i gryta etter 30 minutter av trekkingen.

Serveres med løken og sausen, sammen med hjemmelagd kålrotstappe og grønnsaker etter ønske eller med poteter og grønnsaker.

Dutch Oven ekempel:
12" DO start med 24 briketter under for steiking av biffene, legg dem til side.
Fjern 12 briketter og fortsett med blanking av løk. Ha i gulerøtter og mel, rør rundt.
Hell i øl å ha i biffene, la stå i ca 50 minutter på trekking.
Hvis det er for varmt, fjern flere briketter.

Lykke til!